Skip to main content

RAYA 2011

Assalamualaikum w.b.r...

Selamat hari raya aidilfitri kepada bloger semua..sekejap je masa berlalu, hari tu rasanya baru je update blog untuk puasa..haha..skun dah raya lah..ape2 pon diharap kita2 semua bergembira dan saling bermaafan di hari yang bahagia ni.. mohon maaf diatas segala kesilapan or keterasaan hati awok2 semua kat saya eh, saya pon manusia biasa kekadang buat salah x perasan and lupa nk mintak maaf terus awok2 semua pendam rasa tu hingga bengkak2..hahaha..

raya 2011 nie biasa2 saje lah.. tahun ni my family beraya kat kampung pekan, pahang. Tu pon sebb cousin yang kawen pada hari raya ke-3. Tapi suasana raya kat kg memg lain lah sikit, sebb nenek dah xder, so ramai lah saudara yang jauh jarang dah dtg ke rumah..dah la duk jauh nk kate kenal tu..ermm...ntah la...haha..jmpe tepi jalan rasanya blurr je.. tp ada jugak yang best raya, uncle yang selama bermastautin kat negeri orang akhirnya balik jugak beraya kat kg. masa nenek meninggal dia x smpt nk blik, jadi bler kitorang pergi ke kubur lepas sembhyg raya sedih plak tgk semua orang menangis lagi2 uncle..mungkin dia kesal sbb x dpt blik kot masa nenek meninggal...ape2 pon semoga roh mak and apak (gelaran nenek & datuk) sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan di tempat orang2 yang soleh..amin...

raya..oh raya...
Ingat lagi masa kecik2, sudah je smbhyg raya terus ajak cousin2 pergi beraya rumah2 jiran yang berdekatan. Dalam otak cuma duit and biskut raya jelah, tapi skun dah xleh fikir and mimpi2 nk dapat duit raya banyak2...haha...sekali dengan abang ngan kakak join cari umah semata2 untuk beraya, tapi sekarang dah lain laaa...kita plak yang tunggu orang datg beraya ke rumah..ish3...

Setelah 5 hari beraya kat rumah dah kena balik ke UITM.. sedeh serooo...
lagi 2 minggu final exam..huishhh..sngt cepat je masa berlalu..minggu akhir ni banyak plak keje yang kena buat : assignment , quiz, test, commen test, final paper...semuanya lepas raya...pening2...penat2...stress???.. insyallah, semuanya dipermudahkan yep..hihi...

Akhir sekali, sy nk mintak maaf kat awak tuu A.H sebb x dpt nk jmpe..haha..insyallah cuti2 nanti kita plan molep dess...harap raya2 anda semua meriah dan ceria tanpa sebarang kejadian yang tidak diingini ..k laa, jmpe lagi ....babaiii... ^_^

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …