Skip to main content

boring =.="

Laa..tik tok tik tok, rupanya dah hari jumaat..hari tu rasanya baru je update blog..dah sebulan x update blog nie..hahaha...dalam cuti sem lepas ape je yang aku buat..makan2 angin ngn family, hang out wif friends and lepak2 kat umah je layan citer, makan2...rasa skejap je lah..aduyaai..skun nie dah start kuliah tuk sem 3..dah jadi senior la beb..(tp x rasa bangga pon)..haha..cuma aku harap for this sem i will do the best in study and focus focus focus.....
seriously, i felt so boring today..arhh..this morning when i woke up, i start to watch movie..but still felt so boring..movie ape lagi,korea laa..haha.. sebenarnya, kalau diikutkan keadaan..skun nie kiranya aku dah berada kat umah dah..tp malangnya tiket bas plak xder..problem lah bas nieh..dah tahu ramai org nk guna as a transport blik kg buat lah bas banyk skit..ish2..tgk skun aku still kat ostel bagai burung didlm sangkar...cehhh..haha..setiap cuti hujng minggu msti rasa nk balik ye lah rumah kiranya dekat la jgk..nk blik la kan..sebb aku selalu fikir law ai jumaat n sabtu sush nk mkn..haha..kuno betul lah..padahal malas nk turun g kedai..lagi satu, ni kan first sem...assignment pon x byk so law balik xyah nk kena pikir sal study n assignment....jadi kesimpulannya, minggu nie aku x balik lah..duk terperap je lam bilik..bosan siyhh....

ouh..nk ckp sal kos buku lah plak..hehe..
ingtkan untk sem nie buku boleh je beli dari senior2 boleh la harga murh2..tp asyik new sem new silibes jew...ish2..pokai la duwit aku..tp y dapt ptptn pon pokai jugk aku tgk..sebb nye :::: ntah la beli bende len jew..suh beli buku mula la complain tp beli bende len cepat giler..tup tup duwit pon abis..mulaa la kena berjimat akhir bulan..awal bulan boleh la dipanggil ORANG KAYA BARU hahaha...
tp demi untuk belajar..ape salahnye kan kita berhabis duwit..at least kita dpt la ilmu... ^_^
1- buku mandarin : RM30.00
2- buku record : RM60.00
3- buku agama : Rm15.00
4- buku BEL : RM30.00
5- buku OMT155 : RM60.00

total : RM205.00 (ada lagi xtermasuk nie)..hehehe..

(law ma baca tlg bg tahu pa eh..kira nk claim balik laa..hohoho)



Comments

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …