Skip to main content

peace no war anymore.....


Salam kepada semua pembaca blog, (^_^)
minggu nie merupakan minggu yang sngt sibuk dngn quiz, mgu dpn plak dah study week..then,FINAL EXAM....fuuhh..dgr pun cam agak seram sejuk jgk lah..haha..

Tajuk kita hari nie..sangt menarik..
ini merupakan feedback/pandangan dari saya SAEM2....hahaha..
bila sy baca blog seseorang tu..rasa cam 'owhh panjang nya citer dia..tp xper lah kita layan je la smpai da end'..baca punya baca...'waaahh..nama f.f ??' agak misteri laa kan...biasalah nama saya pun FAIZATUL FARIZA disingktkan jadi laa 'f.f '...(agak perasan disituu..hihi)..
tp point yang saya nk citer kat sini ialaahhh........

Sebenarnya perkataan 'tersentap' bukn nya saje direka untuk mnimbulkn kontroversi tp memang sy sedikit ter'sentap' pun dengan tingkah laku kamu...tp saya x kisah sebenarnya..hakikatnya saya masih boleh terima kamu....and i will love you forever not only when you and i have a great moment ok...
Biasalah manusiakan, bukannya semua yang sempurna pasti dalam kehidupan akan melakukan kesilapan, apabila dah buat silap dan kita sedar akan kesilapan itu, haruslah kita memperbaikinya sebaik yang mungkin dalam konteks lain cuba la sedaya upaya untuk tidak mengulangi kesalahan itu lagi..hihihi..(berceramah la plak.. :P )

last skali sy dendang kan lagu yang penuh bermakna ini kepada semua saem2 sayyyyaa...(suara sy sedap tahuu..jgn maen2..juara karoke peringkat syurgaku rumahku..)..haha..

"we sign our cards and letters bff
you've got a million ways to make me laugh
you're looking out for me
you've got my back
it's so good to have you around
you know the secrets i could never tell
and when i'm quiet you break through my shell
don't feel the need to do a rebel yell
cuz you keep my feet on the ground

you're a true friend
you're here till the end
you pull me aside when something ain't right
talk with me now and into the night
til its alright again
you're a true friend

you don't get angry when i change the plan
somehow you're never out of second chances
wont't say i told you when i'm wrong again
i'm so lucky that i found

true friends will go to the ends of the earth
til they find the things you need
friends hang on through the ups and downs
cuz they've got someone to believe in..
Lalalala..lalala.."


Sesiapa yang ada masalah dengan kekawan tu molep2 la pergi mintak maaf ker, buat rundingan maut ker, atau apa sahaja lah yang boleh korang rasa tenang sempena exam yang bakal tiba. Kalau dah rasa sehabis tenang plak, fikir balik samada korang ada buat sesiapa kecik or besar hati x ngan korang.. law ada..erm...sebelum pihak ter'aniaya' tu mengangkat tangan (berdoa laa) habis la korang....hahaha...seperti yang kita tahu dan sedia maklum, doa orang yang teraniaya nie slalunya mudah untuk dimakbulkan...hihihi...

ok2...kali nie saya nk tunjukkan picture kawan-kawan dan saya ^___^"

ok..ini adalah J.L.T

Ini pula adalah Atiela, Syuhada dan Fariza...>_<"

Atiela, Atirah dan Anis.. (triple-A)

wif Tuan Amira Tuan Yahya..(mira senget..)

bergmbar kenangan bersama mereka....

wif nadia syahirah....

kawan saya dari sekolah rendah lagiii....sayang korang (muahh..muahh)..

rakan sekolah menengah..SMTKUALA KRAI

kumbang hanya sekuntum...ish2..

sebelum spm..sempt lagi kitorang posing dkt taman lukisan....heee...~_="
terhangat atau terhangit di pasaran...????..

mereka dan mereka...

trademark dia "ciss cisss"

wif azyan azmi..

my classmate...luv you guys..

syuhada and anis.

my ex-rumet....cheer...!!
'mereka' byk ragam..hehe..

Gambar di bawah nie saya tersilap klik 'small' size semasa upload gmbr...pape pon..mereka ttp kwn sayyaa... ^_^


Lyn, Adda, Tyla n Fariza.. *__*

Ni rakan seUniversity masa sem 1 2010..

Memg best kluar jejalan dgn mereka...nti kita plan next destination okieee...(^_^)





Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …