Skip to main content

Hanya J.L.T


Hai Blogspot Reader Semua..
hari nie sy akan berbicara mengenai J.L.T :D
sebenarnya J.L.T nie sempena singkatan nama sy plus ngn kwn2..
(JA, LYN, TYAA)
kitorang hangout sama2 pada 6/4/2011 hari khamis. Akibat bosan + dgn nk cari barang keperluan, kitorang keluar ke bandar dengan sewa kereta VIVA, bukan calang2 kereta taw..haha... Semasa keluar jalan2..rasa semacam seronok GILeR, ntah la kenapa..segala masalah dan tekanan (cehh..tertekan kerrr) hilang digantikan dengan keseronokan. haha..
TERIMA KASIH KAWAN2..
Banyk jgk la tempt kitorang pergi..tapi tmpt yang paling2 lama kitorang singgah kat kedai atas Stesen Bas...kat situ memg byk giler laa, baju2, tudung2 dan mcm2 lagi..KAMI2 nie memg x ketinggalan la untuk melabur kat situ..haha..boleh tahan la duwit y kluar tu..rezeki makcik2, pakcik2, abang2 dgn kakak2 la yeaa...
semasa kitorang keluar jalan2 bersama2 nie, sempat jgk lah kitorang snap pic.. jom kita 'sentap' gmbar2 kami.......peaceee...^_^

CHARLES ANGEL..???

at CHINA TOWN

WIF FATIN HAZLIN MOHAMAD HAMDAN ^_^

WALAUPUN TANPA CAMERA "DSLR"..PHOTOSHOOT TETAP DIJALANKAN SEPERTI BIASA...

MODEL PERTAMA: FATIN HAZLIN

MODEL KEDUA: NUR FATIHAH

MODEL KETIGA (JUARA CARTA): FAIZATUL FARIZA

SANGAT SERONOK MEMBELI-BLAH SAMA MEREKA
NANTI KELUAR LAGI YEAA...:D

BAJU DAH BERKENAN TAPI NAK BELI TU..KENA PIKIR 3,4,5 KALI..LAST SKALI AMBIK GMBAR SAJA PUN JADI LAH...hihihi..

SEKIAN, TERIMA KASIH

P/S: kwn2 kalau ramai yang join trip kita nie rasanya akan jadi lebih seronok kann kann kann...tp harap2 boleh keluar lagi dan berseronok bersama kalian semua.. luv u ( kiss kiss ..)



Comments

  1. SANGAT SUKA TITLE J,L,T TU...OMG... THANKS.. AND NK KUAR LAGI JGN LUPA BAWAK TYAA SKLI.. HAHA

    ReplyDelete
  2. dah beli baju caftan mama k nuni....

    ReplyDelete
  3. knapa x leh follow blog ni ya...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bercuti hujung minggu di Hatyai, Thailand

Assalamualaikum..

Hello hey guys! macam mana hari-hari anda semua?, harap-harap seronok dan bahagia k :)

Of course la saya seronok, sebab hari minggu yang lalu mama bawak pergi jalan-jalan ke Hatyai Thailand.. muahehe.. Seronok sebab dapat bercuti sebelum masuk belajar ni. Percutian tanpa dirancang dengan mama punya besan (parents kakak ipar) ke Hatyai.  Mulanya ingat just nak pergi ke Golok aje, sempadan kelantan  - thailand untuk shopping tapi jauh pulak perjalanan.  Pergi Hatyai 2 hari 1 malam, jumaat pagi bertolak ke golok, singgah rumah saudara mama&abah (besan mama)  makan tengahari kat sana lepas solat jumaat kaum adam ni baru berlepas ke Hatyai. Kira-kira 3 jam jugak nak sampai, sepanjang perjalanan wajib ada sekatan tentera thailand.. takot jugak kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat :) itu pun ada saudara mama&abah yang menetap di Weng, Thailand.. senang sikit nk cakap2.. kalau kitorang macam itik dengan kucing lah.. tak paham satu pun.. kecuali Sawadekap, Kap pun…

Hello south korea: Day 2

Assalamualaikum w.b.t
Hari pertama, kami sempat pergi 2 tempat sahaja. Gongchan Rail Bike & Nami Island. sepatutnya boleh la pergi tempat lain lagi dah disebabkan aku yang asyik nak ambik gambar kat nami island makanya masa dihabiskan kat situ je dah lama haha. Seriously kat situ cantik sangat. Taknak balikkkkkkk...

RAIL PARK Take subway to Gimyujeong Station for Gangchon Rail Bike.
Ready for our 1st day in korea.
 Tadi ada sorang pakcik ni, asyik tengok2 je kitorang then datang tempat kitorang tanya nak kemana.  nak dijadikan cerita oppa baju hitam ni lalu sebelah kitorang,  ape lagi, pakcik tu terus suruh oppa ni guide kitorang sampai ke destinasi. Haha.
kamsahamnida oppa, saranghae :*

Rail Park. kat sini Running man pernah shoot. ada sesiapa ingat? 
Orang korea memang suka membaca, dalam korail pon sempat membaca sambil berdiri. 
Ini lah rail bike nya. tapi kitorang x naik pon. untuk dua seater bike (25,000 won), untuk 4 seater bike (35,000 won)
 done here, next to Nami island.

Hatyai 2015

Assalamualaikum and still Happy Ramadhan Al-Mubarak guys!

Ke-esokan hari lepas aku balik dari Shah Alam, masih penat dan penat.. Family trip to Hatyai Thailand.  Well, who can resists to have vacation even tough during the Ramadhan days. hihi.  Kami pergi ber'empat : Parents (Pa&Ma), Siti and me.  Kali ni ke Hatyai kami pergi dengan kereta, kalau dulu sewa van, dah tahu jalan kan pergi sendiri lagi senang tak ada peraturan masa and nak pergi mana2 pon senang sendiri. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Masuk melalui boarder Malaysia - Thailand di Rantau Panjang terus ke Hatyai.. alah senang saja sebab ada signboard dwi-bahasa (Thai- Bi).  On the day balik pula, kami gerak dari Hatyai- Yala - Patani - Sungai Golok- Kelantan.  dari situ aku tengok perubahan dari aspek kehidupan kemasyarakatan mereka.

Di Hatyai, dari sudut pandangan aku, orang muslim ramai dan kebanyakan mereka berniaga.  walaupun berniaga secara kecil-kecilan tapi perniagaan mereka tetap success. …