Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

A day before New Year ..

Today i have return to my collage, so sad because every past year i celebrated the new year with my family, but now need to separated with them.. :(

hari ni sepanjang perjalanan balik ke kampus yang tercinta KOLEJ KERAWANG ada beberapa perhentian dan persinggahan di sepanjang perjalanan ke destinasi.hehe..

ok, sepanjang perjalanan nk hantar my twins ke kampus nye..kami memang terkejut melihat situasi yang terjadi di sepanjang pantai dungun tu. Setengah jalan telah dihakiskan oleh air pantai..sangat dasyat. sebelum ni ada 2 line tup-tup tadi tinggal satu line jee..ish2..bahaya tuu..

border="0" alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5692324243258876994" />













welcome 2012 and say good bye to 2011..byeee...haha..

p/s: semoga tahun baru akan membawa kebahagiaan dan kejayaan serta apa yang diingini akan tercapai...AMIN....

faster and furious...

Haaa...cuti dah bermula tapi hari ni dah hari ke-5 lagi 3 hari nk balik Kolej...
cepat kan masa berjalan..sampaikan x perasan dah nk abis cuti..
lepas nie confirm xkan ada masa untuk bersenang lenang dah..sibuk dengan event..activity kumpul merit ..dan lain-lain activity lah..adulaaa..
rasa baru je cuti start smlm, adehhh, lagi 3 hari dah nk balik..new year pon x leh smbut kat umah..haha..the day of new year is going like usual lerr..the tiring day will begin in my life...huhuuuu...
okkey..dalam cuti nie, memg bnyk assignment y kena submit mgu pertama lps cuti. tapi aku baru jee nk start buat hari ni..??..haha..x tahuu lah cuti2 y lps aku buat ape..ape2 pon, tanggungjawab sebagai student UITM tetap akan dilaksanakan walaupun dalam cuti yang indah ni...ceehh..ayat bunga lagi..haha..

P/s: cuti ni sibuk duk main ngan naqeeb jek, sbb tu kerja x jalan..haha..^__^.
: Love you kiddo...

Waiting for holiday..

Assalamualaikum semua.. ^_^

okkey esk hari khamis 22/12/2011 right, so esk is the last day aku duk kolej uitm chendering ini sebelum berangkat pulang ke tanah air tercinta...huahaha...macam lah x pernah balik rumah kannn...balik kali ini sempena cuti midterm selama seminggu. errmm..sekejap jeee tu..hehe..
walaubagaimanapun, kita kena bersyukur laa..hehe..
TAPI dalam keseronokan tuu ada lagi masalah yang x selesai lagi..ishhh2...
kita balik nk seronok dan relax2..tapi rasanya x seberapa nk rilexx laa..haha..kerja bertimbun2 tunggu masa je nk siapkan.tapi sempat ker aku nk siapkan dalam cuti muti yang indah iniiii...??..errr..haha..entah laa, insyallah la semoga aku dapat siapkan apa yang diamanahkan kepada aku sebaik mungkin..lagipun ini untuk masa depan aku jugak...(ceeehhh...ayat power rangers lah..kihkihkih)

SELAMAT BALIK KAMPUNG TERCINTA SEMUA...~~lalalaa..~~

p/s : Semoga perjalanan kalian semua diberkati oleh Allah s.w.t....

Permulaan " Wall Of Frame"

Salam to all my friends :D
okey,kali ni aku nk citer sal funds rising yang kelas kitorang OM1144A anjurkan hari ini..memang letih sangatt..tapi happy sebab event kitorang tu dapat sambutan agak mengalakkan jugak..hehe..thanks to all students uitm chendering yang sporting2 dengan program kitorang ini..hahaha.. luve..muahhh..
this is the 1st time kelas kitorang anjurkan program WALL OF FRAME..
Wall of Frame memang best sebenarnya..yelahh..sekarang semua orang suka ambik gmbr kan..snap situ, snap sini..snap mana2 lah..haha..x kira la lelaki or perempuan semuanya suka bergambar. Sebab tu lah, kitorang reka props yang comel2 and creative2, so bila orang tngk..mestilah rasa nk bergambar..hehehe...tapi event ni singkat je masanya..hanya 2 jam je. Sampaikan ada student yang tanya " Esk dah xder ker"..Sorry la yea, minggu ni satu hari je event ni sempat berjalan..tapi JANGAN bimbang lepas midterm nanti kitorang akan datang dengn event yang lebih happening dan innovative. so diharapk…

Tahu tak......

allohaa all my pengyou....
ape nk jadi lah ngn aku ni?..haha..
nak jadi ape yang macam mane?
kenapa timbul plak persoalan nie?
nk kena jawab macam mana?
boleh skip x?
hah...membebel plak malam2 nie..hahaha..
sebenarnya, apa yang nk diceritakn disini adalah pasal KOLEJ.
yee..tempat tinggal dan tempat untuk aku singgah sementara masih belajar di UITM K.T nie....thanks a lot to Pihak Kolej bcoz still bagi aku tinggal kat sini..hehehe..
even before i got kick out from this kolej, yet i do the apply for stay here is accepted is very2 great and i'm very grateful.:D
now like usual life must be go on and don't ever look at the back. what's happen before take it as moral.

Proud to be OM student.. ^__^

BAJU FAKULTI OFFICE MANAGEMENT (OM)..
IT'S NICE WHEN ALL STUDENT OM WEAR THE SAME CLOTHE..
OMEY...OMEY...OMEY.... HAHAHA..

Persatuan Melayu-Kristian SAH di malaysia!! ??

Ha??..masa duk tgh on9 facebook td, tiba2 terbaca article 'Pertubuhan Melayu Kristian SAH di Malaysia', rasa takut la plak..semakin ramai orang melayu sudah tukar agama. Dunia akhir zaman memang macam nie! pernah jugk beborak ngan kekwan psal nie dan yang pasti keadaan dunia dimana keluarnya Dajjal yang akan menyesatkan manusia dan mempesongkan akhlak manusia, subhanallah x dpt nk bayangkan mcm mana keadaan bumi kita suatu hari nanti.
Dimana masa akhir zaman, segala ayat Al-Quran akan hilang dan lenyap dari visual manusia, maka pada masa tu ayat dan surah yang kita ingt sahaja sebagai rujukan dan bacaan kita. tiada lagi Al-Quran sebagai peneman serta tatapan manusia...sangat dasyat!!!.
Seperti yang kita ketahui masa masa kini, gejala keluar agama (murtad) telah dianggap sebagai permainan dunia masa kini. Murtad sangat berleluasa lebih2 lagi di malaysia yang sememangnya purata rakyatnya adalah lebih kepada orang yang beragama ISLAM.
Apa yang sy baca kat article ni, kes Lin…

Naqeeb Aryan With His Pet

Hari ini: 3/10/2011 (isnin)
Rajin plak letak date hari ini..hahaha..*** hari ini sy blik umah, ditemani 2 kawan iaitu T.N.A and Epi. Sampai je kat umah sedang molep family tgh mkn ptg ape lagi melahap la sy..hahaha..(xder la melahap mcm org kebuluran) alhamdulillah sampai dngan selamat..tq to my friends that wished for my safe journey. :D
Ok, berbalik kepada tajuk asal sy hari ini ialah mengenai hero kesayangan saya ^___^ sekarang dia dah besar, sihat dan sgt cumey..**macam saya lah**huahaha.. x sangka la plak kat umah sy nie ada haiwan peliharaan yang baru... haiwan tu plak mama kate 'aryan punya pet', of course la ingt kucing ke, ayam ke, itik ke..tp haiwan tu rupanya seekor KAMBING yang comel dan cute miut :P (ada ke kmbg cute???..)...haha..siap boleh lompat2 lagi.. selepas main dgn si BILLY the goat's name maybe given by my mom as our bird's name, but that bird already gone fly over the world looking for her partner, sampai x ingt jalan balik umah dah, :( hahaha... haaa, …

::mission completed::

2/10/2011
Today final paper for Record management. Today also is the last day where student om114 part 3 completely done their mission and freedom for awhile. :D After they come out from the hall, they looked so happy and excited..haha.. congratulation for all OM student. What happen after this, just accepted with open minded and in positive ways.

Sky-U wif TTS

Sebelum bermulanya minggu mendebarkan iaitu final exam, Warga TTS(tempuran tanpa senjata)sempat lagi buat hari family day kat sky-U.. :: besst:: -jom tgk detik2 syookk tu-
Sy akan merindui cikgu zaidi selaku pelatih TTS. Anda memang terbaik dan maskulin ...hahaha... sem depan dah xder KOKO ......yahooooo..!!!










ok, that's all for da picture.. selain pegi sky-U, ada lagi aktiviti2 yang best2 tp x sempat nk update blog maka segala aktiviti2 itu hanya aku je yang tahu..hehehe...
c ya fo da next entry !! :)

RAYA 2011

Assalamualaikum w.b.r...
Selamat hari raya aidilfitri kepada bloger semua..sekejap je masa berlalu, hari tu rasanya baru je update blog untuk puasa..haha..skun dah raya lah..ape2 pon diharap kita2 semua bergembira dan saling bermaafan di hari yang bahagia ni.. mohon maaf diatas segala kesilapan or keterasaan hati awok2 semua kat saya eh, saya pon manusia biasa kekadang buat salah x perasan and lupa nk mintak maaf terus awok2 semua pendam rasa tu hingga bengkak2..hahaha..
raya 2011 nie biasa2 saje lah.. tahun ni my family beraya kat kampung pekan, pahang. Tu pon sebb cousin yang kawen pada hari raya ke-3. Tapi suasana raya kat kg memg lain lah sikit, sebb nenek dah xder, so ramai lah saudara yang jauh jarang dah dtg ke rumah..dah la duk jauh nk kate kenal tu..ermm...ntah la...haha..jmpe tepi jalan rasanya blurr je.. tp ada jugak yang best raya, uncle yang selama bermastautin kat negeri orang akhirnya balik jugak beraya kat kg. masa nenek meninggal dia x smpt nk blik, jadi bler kitoran…

Puasa 2011

salam to you all y baca blog nie..hihi....first, memg x dinafikan ...lama kelamaan nk update blog pon malas bila masa terhad even ada story best nk citer pon terpaksa postpone dulu..hehe.. Entri kali nie semuanya pasal puasa dari first day hingga ke hari ni...puasa tahun 2011 nie memg lain dari yang lain skit..sebab masa cam cepat je berlalu, kekadang tak terasa cam puasa pon cuma dahaga tu biasa laaa kan...hehehe..
Sempat lagi bersahur di mcdonald kerteh..haha..
Hari pertama puasa dah ada kerja, kami n da geng pergi visit company kat IPD Kuala Terengganu. sambutan memang happening la. :) thanks to abe2 polis yang membantu menjayakan assignment kitorang nie..hehe..^_^
crew2 group RECORD ....haha..
mcDonald lagi....dap nyeee...
Berbuka puasa bersama kelas. Memang best la korang..miss lina pon sporting.. p/s: miss sazlina yang pakai tudung purple tu yea..hihi..
Sempat lagi jalan2 pas visit IPD...

Bersama Pegawai polis IPDKT (Ibu Polis Daerah Kuala Terengganu)
Nie warga S133 kolej kerawang kepada…

boring =.="

Laa..tik tok tik tok, rupanya dah hari jumaat..hari tu rasanya baru je update blog..dah sebulan x update blog nie..hahaha...dalam cuti sem lepas ape je yang aku buat..makan2 angin ngn family, hang out wif friends and lepak2 kat umah je layan citer, makan2...rasa skejap je lah..aduyaai..skun nie dah start kuliah tuk sem 3..dah jadi senior la beb..(tp x rasa bangga pon)..haha..cuma aku harap for this sem i will do the best in study and focus focus focus.....seriously, i felt so boring today..arhh..this morning when i woke up, i start to watch movie..but still felt so boring..movie ape lagi,korea laa..haha.. sebenarnya, kalau diikutkan keadaan..skun nie kiranya aku dah berada kat umah dah..tp malangnya tiket bas plak xder..problem lah bas nieh..dah tahu ramai org nk guna as a transport blik kg buat lah bas banyk skit..ish2..tgk skun aku still kat ostel bagai burung didlm sangkar...cehhh..haha..setiap cuti hujng minggu msti rasa nk balik ye lah rumah kiranya dekat la jgk..nk blik la kan..…

Enjoy sebelum Final...^__^

helo..helo..heloo.....da lama x update blog niee...dah berhabuk pon..ish3... meh sini sy nk bersih habuk tu dngn cerita yang sngt seronok saya rasa....heee..^__*

ok2..kali nie saya x nak bercerita panjang lebar..rasanya kalau saya tunjukn gmbr rasanya dah boleh tahu situasi yang berlaku right..hehehe.. Sebelum final jom kita berseronok..peluang hanya sekali..tu pon mama yang ajak keluar jejalan kat dungun tmpat my twins...haha..sgt Seronok... :D
Jom la rasa sekali keseronokan yang pernah saya rasa bersama my mom and my twins.. :)
sempat lagi pose walaupun tgh jogging...hahaha..
this is my twins....faizatul fauziah...
owwhh..kitorang tgh tunggu ombak yang besar untuk melompat...
thanks to my mama bcoz being my photographer....luv you..muahh..muahh.. saya nk terbang mencapai angan2 di udara....hihihi...
catwalk's time....konon2 mcm model..tp hampeh...hahaha..
oww....rasanya masa nie ngh buat tai-chi ataupun yoga...ntah la yang mana satu..rasanya 2-2 x menjadi kot..hahaha..
sebelum balik, se…