Nuffnang Ads

Monday, July 14, 2014

Last semester for group BM(5B)

Assalamualaikum w.b.t guyss!

Alhamdulillah. Akhirnya habis jugak belajar untuk semester 5 degree office system ni. Tak sangka pula sekejap je masa berlalu. banyak kenangan pahit manis dengan kawan-kawan kat sana. haishh.. bukan nya tak boleh jumpa pon, tapi bila dah tak pergi ke kelas then it very difficult to meet each others. even nak jumpa Bff pon macam tak ada masa. Walhalnya, tak ada buat ape pon kat rumah, haha..

Sem ni pon memang banyak perkara/situasi yang tak dijangka berlaku. Bayangkan, awal sem terpaksa cari rumah sewa baru! kisahnya rumah sewa dulu tu tauke rumah tiba-tiba nak naik harga. macam tak padan je harga dengan condisi bilik tu. Bajet student U kaya la kot. haha.  Tapi tak ape lah makcik, the business is only between you and Allah.

Paper Final year memang susah keeee????? waaaaa, memang aku masuk dewan macam ape je. semua ape yang di'spot tak masuk. seriously, sem ni soalan dia punya la berbeza dari pastyear punya paper. what can i do? i have effort to make it success but its depend on the lecturer to mark the paper. mostly soalan dia memang kena goreng sampai habis tapi pastikan tak hangus. memang sedap la aku menggoreng goreng gorengggg.. hahaha. what i hope for this semester not much. just hope for pass all subject in exam. even i have to say "goodbye" to "DL" i must accept and redha. It's all i can do. Im sorry omma, sorry oppaa.. but im promise to do better for the next stage of my life. its all for my parents and Allah s.w.t.




Wednesday, June 18, 2014

Demam Exam !

Assalamualaikum !


oh ye, kita warga degree UiTM dah nak exam ni!! Deman takotttt.. risauuu.. semua ada lah, dah la sem ni subject semua perghh killer semuanyaa.. insya'allah lulus semua subject and everything will goes well. please pray for us =). After this, sibuk pulak mencari tempat nak praktikal. arghhh.. mana semua feedback dari company yang dah dihantar resume tu? ayoooi, semua org dah ada tempat praktikal and me? i don't have even 1 feedback. well, will struggling for that after this. =} 

Deman exam pon, yet my class still pergi trip ke cameron highland lagi. but this time was not for fun. Actually, this trip is under Change management, and Dr.Nik arranged for us. I'm sorry Dr.nik, its not our intention not to join the trip but we have a lot of work need to be done. Yes, i feel very guilty to my beloved Dr.Nik, i hope we were not disappointed you =], Insya'Allah, dengan izin-Nya kami akan berusaha untuk jawab paper change in final exam dengan jayanya.  

Puasa is coming soon right? kami kami sekelian ni akan mula berpuasa dalam exam!. on my. nampak kan kat situ?? buka puasa makan, then moreh pon makan lagi. lepas kenyang confirm mengantok.. huhu. this year will be the last sem and last gathering for me and other friend to spent time together before everyone back to their life and surely, without reunion we would not see each other again. will be miss you guys. (rasa sebak lah pulakk :{ ) jangan la ada dendam or tak puas hati sebelum final ye. Salah silap dalam perkenalan, tolong la maafkan ye. bukan niat sy nk 'mencucuk jarum' dalam hati kalian semua mungkin itu berlaku di luar kemampuan sy. Segala masam manis pahit gentir (!) semasa bersama, i'm sure that will be the best and sweet memories ever we had at UiTM Machang especially at Blok D. 
Love and hug you guys =)

p/s: be neutral just like me. HakHakHak.



Tuesday, June 10, 2014

Cameron highland


Mardi cameron highland

seriously, pokok putih tu cantik sangat. ala-ala macam winter sonata gitu.

this is me.. 

okey, sengetkan kepala anda anak-anak.
tak sempat nk rotate gmbr ni.
with my bff.

same goes here.
tak sempat nak rotate gambar ni.
lovely posing.

me and the rose.

im not ready yet. but still post this picture here. haha
motif?

haha. semua gambar tak rotate ni apasal?
saja nak betulkan urat leher.
welcome to Mardi Cameron Highland.

*love and best place ever in Malaysia

Semester 5 (Tok Bali)








has been long time, since the last entry updated was 1 month ago. and now, i just can upload these of pictures and enjoy with the study and assignment. pray for the best in our last semester in Degree office system.

Tuesday, April 29, 2014

CH with classmates

Assalamualaikum and hi !

Sebelum ni memang tak pernah dapat pergi trip jauh2 pon dengan kawan sekelas. Masa diploma lagi laa.. setakat melawat tempat yang dekat-dekat je macam mahkamah, pasar malam, UMT, etc. all these places within Terengganu. But for this semester there a lot of place to visit outside of Kelantan region. Sekarang dah sem akhir sebelum praktikal sem depan, memang jalan semacam je lah kitorang. Recently, dapat visit cameron highland with classmates. Kononnya untuk memenuhi kriteria pelajaran CTU ( Hubungan Etnik) tapi ustaz a.k.a  timbalan rektor (T.rek) tak dapat join pulak last minute, ada kerja katanya. tapi ada sorang lecturer pengiring. geng kitorang je pon. hihi.

Kelas kitorang semuanya perempuan! yang pasti semuanya tak kawen lagi. haha. sapa-sapa yang nak cari calon isteri tu boleh laaa. >.< haha. dapat pergi CH ape lagi, havoc la dorang. Sebelum ni just kenal luaran aje. tak tahu perangai macam mana. tapi lepas duk skali, siap ada bedtime story lagi baru la kenal secara mendalam dengan diorang ni. memang best sangat. kawan ibarat keluarga sendiri. no need man. (!) HaHa. pergi mana-mana even tempat yang dah pergi dengan family, tapi bila pergi dengan kawan sendiri feeling dia lain tau, ye la nanti kan dah susah nak jumpa. bukan semua praktikal tempat yang sama. but, apa-apa yang berlaku pun aku tetap sayang korang BFF. *smile*



Visited Leryar. Kawasan Perumah Orang Asli Leryar Cameron Highland. Thanks for the knowledge Tok Batin. At least we knew a little bit about their culture. and definitely, they are very friendly in welcoming other people to their village. Thanks again.
 

 
With my friends. since diploma until now we are stick together. our relationship remain valuable. but truely miss one of our bff chiquelynn  :)
and guess, which one is our lecturer?
 
 
Dinner. I will never forgot about this. Funny story behind the scene and absolutely delicious !
Thank You
 
AND MORE PICTURE WIL COMING SOON. :)
 

Saturday, March 29, 2014

innocent girl

Assalamualaikum w.b.t

Citer ni dia datang tiba-tiba aje tau. tanpa salam tanpa pengenalan dan tanpa penjelasan. semuanya tergantung macam tu aje (without blast ending). Aku pon tak faham jugak, jadi baik aku citer ape yang aku ingat aje ye. nak tokok tambah aku pulak yang dapat dosa, so baik aku tunggu dan terima je pahala dari fitnah kosong dia ni.. haha. *geram*

Alkisahnya, aku ada terima message thru wechat from one of my friend. aku kenal la budak ni. kenal sangat dia nye. memang kenal lahhhh... lama kot aku dah tak jumpa dia.. since dia pergi penerapan degree aku dah lost contact dengan dia, maybe within 3 years? aku tak kisah pon lantak dia la nak pergi mana. semalam tup tup dia message mengatakan gambar kat wechat aku ialah gambar dia. haaa, ada faham tak kekeliruan kat sini? aku pon tak faham. =,=' hahaha.. poyo ah kau perempuan! :p

Saja nak bagi gempak kan. mula-mula tu ingatkan main2 aje, aku abaikan lah.. then message pulak thru whatsapp dan cakap aku ni hacker lah ini lah itu lah. kalau aku ni pandai hack acc orang lain aku tak akan hack acc kau lah. mesti la aku akan hack acc pelakon citer 'love from the star' dan org yang aku minat, hack acc kau buat apee wei.. tak ada maknanya.

Sebab nak dapatkan pencerahan dari masalah yang tiba-tiba ni, aku call dan tanya dia ape masalah dia cakap aku hacker lah curi gambar dia lah bla bla bla.. dia la antara orang yang paling stupid la yang aku rasa setakat ni (gelak jahat) sebab cakap aku call dia sebab aku TAKUT? what the fish kau..

aku dah tanya kawan2 aku, dp wechat aku tu gambar aku ke gambar orang lain.. semuanya cakap sebijik macam muka aku, memang muka aku lah kan sebab kau tak ada kembar.. haha.
moral of the story : first, investigate the problem before you point ur finger on other people, second, don't think other people are stupid than you. third, don't think you are more beautiful/handsome than other people. fourth, don't live only in your shell. lastly, don't judge the book by it's cover.

Thursday, February 13, 2014

it's all from HIM ;)

Assalamualaikum
hi !

Harini tak tahu la kenapa rasa semangat sejuk semacam.. tiba-tiba terbangun awal pulak pastu mata tak boleh nak pejam dah.. bila i buka twitter and FB semua dok post pasai happy la sedih la riang la valentine day rupanya. tapi kita orang islam tak dibenarkan sambut ye sebabnya setiap hari sentiasa hari valentine day bersama kekasih hati dunia dan akhirat ambe iaitu my mama&papa. Kenapa budak-budak sekarang nak sambut valentine's day ye? dengan boipren pulak tu.. pergi vacation langkawi or pulau-pulau dalam negara ni.. suppose to be we should concern more about our parents not just to a man who aren't guarantee be your future husband.

Sebenarnya bukan pasal valentine's day main point kat sini. Point utamanya ialah keriangan kesedihan kesyukuran yang terucap setelah berhempas pulas dalam pengajian. Lepas final exam haritu i memang fikir nak enjoy duk kat rumah aje, nak kerja rasa macam singkat aje masa.. plan nak pergi johor nak duk sementara dengan my sis pun terkubur macam tu je. hakikatnya stay kat rumah is a precious time ever i had with spending times with ma, pa, moya, naqeeb and other siblings. Sampai satu tahap i tak ambik tahu dah hal dunia luar! except my friends la :)

Well, ini lah hari yang dinanti-nanti oleh semua rakyat uitm'degree. Dengan berdebar-debar nya pagi tadi but we have to check of it! First word that i can say is Alhamdulillah, syukur and syukran ya Allah.. even not 4flat but it still something that i must grateful. cukup-cukup makan aje, Alhamdulillah, syukur ya kawan-kawan.. at least tak ada la repeat paper.. fuhh..  i'm very sure all of my bff get an excellent result. alhamdulillah again.. syukur pada Allah s.w.t :)

p/s: now i can relax and eat with peacefully. haha.