Posts

SELAMAT MENGUNDI PRU-14

Image
Assalamualaikum and Happy polling day !


Kepada semua warganegara Malaysia, sila tunaikan tanggungjawab untuk menentukan nasib negara kita. Parti yang berlainan bukan bermaksud untuk bermusuhan tetapi saling support antara satu sama lain. Semoga kita semua dapat memilih calon yang selayaknya untuk rakyat malaysia. #inikalilah !

Resepi kari ayam bujang by Cikja

Image
Good day everyone!
Saja nak share harini cikja masak kari ayam. Haha.. Yer, I tahu orang lain dah lama pandai masak kari ayam tu. Hahaha.. Kalau balik kampung mesti akan mintak mama cikja masak kari ayam. Sebab leftover kari ayam kita boleh cicah dengan roti kannn..Bab kari kureng sikit makan kat kedai.. Lebih sedap masak sendiri terutama air tangan my Mama.. Emmm sedapnya. 


Sekian lama tak makan kari ayam, tetiba harini nak masak kari ayam. Tadaaa jadi lah kari ayam cikja yang paling senang dan simple. *Gambar dari google.. I punya kari ayam tak sempat nak ambik gambar. Masak orang bujang main agak-agak je la sukatan dia. Tapi rasa mesti la sedap. Kalau tak sedap tak de la post kat sini. Heee..Resepi ambil dari FB dan cikja ade modified sikit ikut cita rasa tekak.. 
Bahan 1: Ayam 1/2 bahagian 1 santan kotak kecik  Serbuk kari Agra- 3 sudu besar Kentang - 3 biji  Air 
*Bahan 2:
Minyak masak (2 sudu besar) 1 Biji lawang  1Cengkih,  1 Kulit kayu manis 1 Pelaga 4 cili padi merah bawang …

Focussss...

Image

Majlis Back-to-Back

Majlis selama 4 hari berturut-turut juga diraikan secara sederhana dan gembira. Pada tarikh 17.3.2018 (Sabtu) Mokyah juga selamat diijab kabulkan dengan pasangan cinta hatinya iaitu Abd Hakim. Keesokan harinya 18.3.2018 (Ahad) majlis belah perempuan di Tok Aman Bali Beach Resort telah berlangsung dengan gemilang dan jayanya. Pada 19.3.2018 (Isnin) diadakan pula majlis makan tengahari yang istimewa. Majlis ini diadakan secara sederhana dan meraikan kehadiran tetamu dari Perak. Pada masa yang sama, meraikan saudara mara yang jauh diperantauan pulang ke kelantan. Nasi kerabu tradisi kelantan, laksam, Lompat tikam, tapai dll dihidangkan untuk menjamu tetamu yang hadir. Alhamdulillah semua puji masakan kak ani temila.. memang sedappp!! makan sekali memang tak puas. hehe. Pada 20.3.2018 majlis hantar menantu pula diadakan di Machang. 

Semua majlis back to back.. penat? memang sangat penat tetapi melihat dengan jayanya majlis berlangsung memberi kelegaan di hati ini. Dikesempatan ini juga ka…

SriPekan girls: Reception at Tok Aman Bali Beach Resort

Image
On 18.3.2018 the reception was held at Tok aman bali beach resort which 15 minutes away from our house. The scenery near Tok aman bali is very beautiful and have nice view of beach in front of the resort. The staff at TAB resort is very friendly and very easy going which they're try to fulfill our needs. The hall is perfectly can fit our unexpectedly guest that come on that day. Overall, we're very pleased and enjoy having ceremony at TAB resort. Actually there's a lot of picture in the hall but currently only few of them be uploaded here. Will collect the best and pretty picture from everyone and then will post in here ya.
Thank you so much to our friend Epah together with us since majlis akad nikah till end of majlis. Really really appreciate it! I will treat you something delicious okay epah.. muahh.. To my bff #Buddies #F3A thank you for coming and seeing you together on my family's special day just make my day. Guccigang Guccigang.. HAHA Not forgetting to our fam…

Sripekan girls: Yah is Married !

Image
Dear Mokyah,

Even though you are married now, whenever you need me I will always be there for you.  Will always love you, willing to be your listener, be your quick squad in giving opinion and will always be the person who like borrowing something especially clothes from you. For BIL, please take care of my sister.. don't argue too much on silly things.. please growing up loving and respecting each other.

On your Solemnization 17.3.2018 everyone have tears of joy and grateful that finally you found your true love. I really try hard to not show my tears in front of everyone.. but looking everyone is having crying berjemaah i could not hold it anymore. Together with mama, umi, siti, ipah, umi ipah.. we have tears of joy together. HAHA.. We are warmly welcoming our new family members Hakim and hope you will love our mokyah as we love her.. 
Wishing you good luck in your new stage of life, joy and happiness.. I'm so happy for you! 

Sincerely,  Pretty cikja


New Year New Wish List

Hi, please smile to absorb positive feeling. Take a deep breath-Inhale-exhale. Lets start !

1) Earn and saving half of salary. Aim to achieve RM 50K this year! (In dream but its okay lah) :) 2) Get a better job and higher salary. Current job is okay but the salary need to improve more for a better living. 3) Dream to travel oversea. In list: Turkey, China, Indonesia, Europe, Russia, Ethiopia (tamadun terawal) read history! and many more to explore.  4) For this year, I have my dream car (Toyota & Honda).. well at least can drive comfortably when going back to hometown.. but I already have one. and will used it efficiently. Thank you White Saga. 5) Get a better house. My big dream is to buy a house. So, that i can deco it beautifully and stylishly. Apart from that, easy for mom n dad to stay longer with me.  6) Taste a good food. While still have energy and teeth we should discover a superb and delicious food in country.  7) Keep fit. My current weight is 54kg. Need to reduce at le…