Nuffnang Ads

Saturday, March 29, 2014

innocent girl

Assalamualaikum w.b.t

Citer ni dia datang tiba-tiba aje tau. tanpa salam tanpa pengenalan dan tanpa penjelasan. semuanya tergantung macam tu aje (without blast ending). Aku pon tak faham jugak, jadi baik aku citer ape yang aku ingat aje ye. nak tokok tambah aku pulak yang dapat dosa, so baik aku tunggu dan terima je pahala dari fitnah kosong dia ni.. haha. *geram*

Alkisahnya, aku ada terima message thru wechat from one of my friend. aku kenal la budak ni. kenal sangat dia nye. memang kenal lahhhh... lama kot aku dah tak jumpa dia.. since dia pergi penerapan degree aku dah lost contact dengan dia, maybe within 3 years? aku tak kisah pon lantak dia la nak pergi mana. semalam tup tup dia message mengatakan gambar kat wechat aku ialah gambar dia. haaa, ada faham tak kekeliruan kat sini? aku pon tak faham. =,=' hahaha.. poyo ah kau perempuan! :p

Saja nak bagi gempak kan. mula-mula tu ingatkan main2 aje, aku abaikan lah.. then message pulak thru whatsapp dan cakap aku ni hacker lah ini lah itu lah. kalau aku ni pandai hack acc orang lain aku tak akan hack acc kau lah. mesti la aku akan hack acc pelakon citer 'love from the star' dan org yang aku minat, hack acc kau buat apee wei.. tak ada maknanya.

Sebab nak dapatkan pencerahan dari masalah yang tiba-tiba ni, aku call dan tanya dia ape masalah dia cakap aku hacker lah curi gambar dia lah bla bla bla.. dia la antara orang yang paling stupid la yang aku rasa setakat ni (gelak jahat) sebab cakap aku call dia sebab aku TAKUT? what the fish kau..

aku dah tanya kawan2 aku, dp wechat aku tu gambar aku ke gambar orang lain.. semuanya cakap sebijik macam muka aku, memang muka aku lah kan sebab kau tak ada kembar.. haha.
moral of the story : first, investigate the problem before you point ur finger on other people, second, don't think other people are stupid than you. third, don't think you are more beautiful/handsome than other people. fourth, don't live only in your shell. lastly, don't judge the book by it's cover.

Thursday, February 13, 2014

it's all from HIM ;)

Assalamualaikum
hi !

Harini tak tahu la kenapa rasa semangat sejuk semacam.. tiba-tiba terbangun awal pulak pastu mata tak boleh nak pejam dah.. bila i buka twitter and FB semua dok post pasai happy la sedih la riang la valentine day rupanya. tapi kita orang islam tak dibenarkan sambut ye sebabnya setiap hari sentiasa hari valentine day bersama kekasih hati dunia dan akhirat ambe iaitu my mama&papa. Kenapa budak-budak sekarang nak sambut valentine's day ye? dengan boipren pulak tu.. pergi vacation langkawi or pulau-pulau dalam negara ni.. suppose to be we should concern more about our parents not just to a man who aren't guarantee be your future husband.

Sebenarnya bukan pasal valentine's day main point kat sini. Point utamanya ialah keriangan kesedihan kesyukuran yang terucap setelah berhempas pulas dalam pengajian. Lepas final exam haritu i memang fikir nak enjoy duk kat rumah aje, nak kerja rasa macam singkat aje masa.. plan nak pergi johor nak duk sementara dengan my sis pun terkubur macam tu je. hakikatnya stay kat rumah is a precious time ever i had with spending times with ma, pa, moya, naqeeb and other siblings. Sampai satu tahap i tak ambik tahu dah hal dunia luar! except my friends la :)

Well, ini lah hari yang dinanti-nanti oleh semua rakyat uitm'degree. Dengan berdebar-debar nya pagi tadi but we have to check of it! First word that i can say is Alhamdulillah, syukur and syukran ya Allah.. even not 4flat but it still something that i must grateful. cukup-cukup makan aje, Alhamdulillah, syukur ya kawan-kawan.. at least tak ada la repeat paper.. fuhh..  i'm very sure all of my bff get an excellent result. alhamdulillah again.. syukur pada Allah s.w.t :)

p/s: now i can relax and eat with peacefully. haha.

Monday, February 3, 2014

back to normal life..hohh..

Assalamualaikum guys!

how's ur holiday? hihi.. am sure all my friends have a great days during their holiday.. enjoy as you can. i wanna enjoy too, when thinking that the day for return back to Uitm is getting less i felt that i have do something extraordinary so my mama and papa will be miss me when im not longer at home!..hikhikhik.. cook something delicious is the one ways to make them impress with me.. haha..

 aktivity kat rumah setiap hari sama sahaja. be a nanny to my niece and nephews, there's a lot of work need to do at home.. tired? i bet my mum was more tired than me! and i wish i can help mum with the cook, clean etc.. my kaki seperti dah terikat kat rumah, no transport no where we can go ;( haha.. terkurung dalam rumah aje.. hanya menanti my bf and gf come to my house.. alahaiiiii........

sempena cuti raya cina.. my big brothers and their family were at home.. only my older sister was not with us, happening sekejap suasana rumah dengan anak-anak kecil ni.. i love them so much! tokma memang tak menang tangan nak layan cucu semua.. haha.. ciksu kan ada..no worries. wait for raya la pulak nak happening macam tu.. dear family, i love all of you very much!

Saturday, January 25, 2014

i'm back! hope wish came true.

Assalamualaikum and hi guys!

Long time no see yeah.. almost 3 months i've not been sign in here. Busy with final exam and many other things. within the period of time i've a lot of story to share here.. too much story either its hurt and bring the joy in my life.. well, thats all is the experiences in my life to be more stronger and be more careful for further.

firstly, i wanna thanks to my beloved friends since they are struggle to surprise my birthday party! love you guysss!!!

second, thanks Allah... finally we finished sem4 in degree.. more 2 sem to go! but i hope that everything is going smoothly.. successfully, excellent as my parent's hope for.

third, stranger please dont disturb my life.. as i dont disturb yours.. wish all of us have blessed from Allah s.w.t.

fourth, i hope this year of 2014 can bring more joyfulness, maturity, prosperity, blessing, good healthy, good friends gf.bf, cheerful family,  and many other a like.

lastly, i promise something to my parents, i'll try hard to achieve it ! we'll see the result soon :)

Friday, November 8, 2013

It's all bout KL and BM4B

Assalamualaikum !

Oh hooiii, im back! there's a lot of picture taken during trip to KL with classes. The aim of this trip is to visit company, which is Museum Telecom and Noraini's Cookies, unfortunately Noraini's Cookies was not open on that day even though both of us side have deal this matter before! what derrr.. then we changed the location to Syah Alam's Library. Both of this place are very awesome and interesting place ever i have been visited ! double like =)

Malam pertama sampai kami sepatutnya pergi ke Wangsa walk, tapi sebab *hujan* driver bas tanak hantar kitorang ke sana, k fine. then, weolls ni decide nak pergi Time Square sendirian berhad. haha..
pandai pulak naik LRT bagai.. hohoho
  oh yea, on the same day ada football match between kelantan vs pahang, maybe driver bas nak pergi tengok bola kot.. 

Here we are! when we reached there, TS almost closed :( 
poor us.

then we decided went to Bukit Bintang..
searching for MEKDI 
haha.. 

macam comel je, 
macam comel je...
Baju Corporat.. 
pinky winky.. euuu..

Nah amik, beg pon turut serta Pinky Winky =P
bekalan dalam bas.. haha..
kami sentiasa lapo lapo lapo..

 my classmate! 
pilih mana berkenan..
semua available lagi .. haha.. 

this is museum telecom
ada banyak barang antik maa..
pakcik tu pon antik jugak er?
gewe moknis tuu.. haha..

everywhere has their own history..

muka penat lepas pulun bergambar..
haha..

our lectures

ok time for bye2 keyell

enough for today.. Zaijian =D

p/s; kat library tak sempat nak snap picture, sebabnya? syok main X.D ! serious best giler bayar rm10 dah dah dapat kepuasan yang awesome !! haha..

Friday, October 18, 2013

Selamat hari Raya Haji !


Assalamualaikum guys!
Macam mane raya haji tahun ni? ok? best? happy? 
well, macam biasa lah kan.. raya haji popular dengan daging lembu. Tapi tahun ni keluarga tak korban pon, so we all just pergi rumah saudara mara aje lah kalau nak makan daging korban.. hehe.. daging korban kan manis, memang terbaik lah.. thank you!



p/s: warna yang ceria for raya haji ! :)

Thursday, October 3, 2013

Setiap yang berlaku ada hikmah nya.

Assalamualaikum dan selamat malam semua!

Setiap perpisahan akan digantikan dengan pertemuan yang lebih baik.. tak gitu.. Setiap minit dan saat ada masa yang tidak diduga.. Alhamdulillah, syukur pada-Mu ya Allah sekurang-kurangnya aku masih ada keluarga.. tadi balik kejap rumah, jumpa ma, pa dan naqeeb.. kemain meloncat naqeeb tengok aku bawa 'kakak' kat dia.. punya lah control macho tak nak kawan.. last2 tak kasi kitorang balik.. haha.. tapi nasib bek bagitau dia kereta panas tak boleh bawak g jalan2 dia percaya.. kalau tak memang 'karoke' kat situ lah mat naqeeb.. suara dia punya lah lantang dan kuat. Turun temurun daripada aku lah tu.. hohoho.. then, i'm still thankful having such a great family and friends.. nothing can replace them even with u :)

Nanti naqeeb dah nak balik KL.. sunyi lah rumah nanti.. :( tapi tak lama lagi keluarga akan tambah seorang ahli cilik.. semakin meriah la nanti rumah ambe.. Alhamdulillah, semuanya adalah rezeki dari Allah subhanallahuta'ala..